Expliciete Directe Instructie

Het team van De Peppel gaat ervan uit, dat de kwaliteit van de leerkracht de grootste voorwaarde is voor het beste resultaat bij de leerlingen. Bij leerkrachten die:

}  doelgericht en planmatig werken;

}  zoveel mogelijk tijd besteden aan activiteiten die met de leerdoelen te maken hebben;

}  hun leerlingen enthousiast en succesvol met de onderwijsmethoden laten werken;

}  de meeste tijd besteden aan het geven van activerende groepsinstructie en het bieden van ondersteuning/feedback tijdens het maken van hun werk

werken kinderen het meest effectief en halen ze de hoogste resultaten!  Kortom: de leerkracht maakt het verschil!

Het EDI model is aantoonbaar het beste middel om dit allemaal te bereiken.

EDI staat voor

) Expliciete

}  Directe

}  Instructie

Al onze leerkrachten zijn EDI getraind en bereiden dagelijks hun lessen voor volgens dit model. Het gebruik van coöperatieve werkvormen en de hoge verwachtingen die onze leerkrachten hebben van de kinderen en van zichzelf zorgen er voor dat de kinderen op het puntje van hun stoel zitten.

Dat is onze missie!!